Weet u wat uw bandenmaat is? Voer deze hier in om ons aanbod te bekijken

Populaire bandenmaten

Bandenmaat per velgdiameter

Alle bandenmaten

Je kunt de bandenmaat hier vinden

Find your tyre size

You can find your tyre size

  • in the manual of your car or
  • on the sidewall of your current tyres

Tyroola biedt een breed assortiment met verschillende bandenmaten. Je kunt de bandenmaat vinden op de zijkant van je huidige banden of in het onderhoudsboekje Zo vind je een set cijfers en letters, plus de naam van de fabrikant, die je helpen om de juiste banden voor je auto te vinden.Hier is een beschrijving van de betekenis van deze cijfers:

(225)BREEDTE VAN DE BAND: Het eerste driecijferige nummer is de breedte van de band gemeten van zijwand tot zijwand in millimeters. Zo heeft een 225/45 R17 een breedte van 225 mm.

(45) BANDENPROFIEL: Dit is de verhouding tussen zijwand en de breedte van de zijwand die naar de grond wijst. Het zijn de twee cijfers die in een bandenmaat na de schuine streep staan. Een voorbeeld: bij een band die maat 225/45 R17 heeft, betekent 45 dat de hoogte gelijk is aan 45% van de breedte van de band. Dus hoe hoger de verhouding, hoe groter de zijwand van de band is.

(R17) VELGDIAMETER: De laatste twee cijfers staan ​​voor de afmeting van de velg, gemeten van de ene zijde naar de andere zijde. Dit geeft aan hoe groot het wiel is waarop de band kan worden gemonteerd. Zo past een 225/45 R17 band bijvoorbeeld om een velg met een diameter van 17 inch.

Heb je meer hulp nodig bij het kiezen van de best passende banden? Neem dan contact op met onze klantenservice: ## telNumber ##