Michelin vs. Pirelli tyres
Goodyear vs. Pirelli banden

Goodyear vs. Pirelli banden

goodyear vs pirelli

Goodyear

Goodyear is een echte pionier in de banden industrie. Ze bestaan al meer dan 110 jaar, en zijn continue bezig met innovatie om betere banden te produceren. Van monster trucks tot vliegtuigen en natuurlijk innovatie voor banden van “normale” auto’s. Focus bij Goodyear ligt erop om goede banden te produceren voor “moeilijke” omstandigen, banden die wel tegen een stootje kunnen. Goodyear heeft duizenden patenten op haar naam geet en technologien zoals Duraseal voor het verhelpen van banden scheuringen, en ArmorGrip technology dat gebruik maakt van Kevlar. Dat is hetzelfde dure materiaal wat gebruik van word gemaakt in kogelvrije vesten. Het is mega sterk en zorgt ervoor dat de band lang meekan. Behalve dit soort banden en technologien is Goodyear’s flagship performance band product de Eagle F1 Assumetric 3. Het product zorgt voor maximum grip, responsieve behandeling en is veilig in gebruik. Op het gebied van prijs is het merk relatief goedkoop, hoewel het eraan ligt hoe je goedkoop ziet. Sommige banden kosten onder de 100 euro per band.

Pirelli

Pirelli is een sterk en sportief merk. De banden van Pirelli staan bekent voor hun betrouwbaarheid. Het merk leert veel van experimenten in de motorsport en stopt veel geld in R&D waardoor het innovatief merk is dat continue voorop loopt op het gebied van banden. Over het algemeen is het doel van Pirelli om een band te verkopen die enorm sportief en betrouwbaar is, beide kenmerken tegelijkertijd. Flexibele cornering, goede stabiliteit, and goed resultaat in alle seizoenen van het jaar, tijdens zon, regen en sneeuw. Veiligheid is ook belangrijk voor Pirelli, het resultaat is dat tijdens testen de banden van Pirelli heel goed scoren op rem afstanden. Perfect voor eigenaren van high performance auto’s en voor alle liefhebbers van auto rijden.

Samenvatting

Goodyear banden zijn vooral aan te raden wanneer je off-road banden en/of meer “ruwe” banden nodig hebt, die in goede staat van dienst blijven onder moeilijke omstandigheden. Over het algemeen zijn ze qua prijs goedkoper dan Pirelli. Aan de andere kant, Pirelli is vooral aan te raden als je de perfecte mix zoekt tussen sportieve banden voor alledaags gebruik, en sterke control en veiligheid op het wegdek. Ze zijn vaak wel wat duurder.

Koop nu Goodyear banden

Koop nu Pirelli banden

  Pirelli Goodyear
Veiligheid 5 4
Levensduur 4 4
Prijs 4 3
Droog weer 5 4
Regenachtig weer 5 4

 

Tyre guide overview